16x koffie to-go in Amsterdam tijdens de Coronacrisis

koffie to-go amsterdam

HET DAGELIJKSE ‘LUCHTJE SCHEPPEN’ IS NOG FIJNER MET EEN KOFFIE TO-GO IN DE HAND. GELUKKIG BEREIDEN DE BARISTA’S VAN DEZE KOFFIEZAKEN IN AMSTERDAM OOK TIJDENS DE CORONACRISIS JOUW GELIEFDE KOFFIE. SUPPORT YOUR LOCAL!  (EN BLIJF NATUURLIJK OP VEILIGE AFSTAND.) 


Amsterdam-Noord


Public Space

In Amsterdam-Noord, vijf minuten met de pont verwijderd van het Centraal Station, kun je bij Public Space ook in tijden van Corona terecht voor koffie bereid met de bonen van internationaal gerenommeerde koffiebranders. De nieuwste koffie-aanwinst komt uit Berlijn van de The Barn. Op het aangepaste menu staan ook focaccia’s, toasts en zuurdesembroden voor thuis. Betalingen gaan via de webshop, dus bestel van tevoren of vergeet in ieder geval je telefoon niet!  Wil óf kun je helemaal je huis niet uit? Geen stress, Public Space bezorgt ook. De koffie wordt in dubbele bekers geschonken en in plastic gewikkeld, zodat je thuis kunt genieten van een warme koffie.

Adres: Bercylaan 301
Openingstijden:  woe-zon 9.00 – 16.00 uur
Instagram: @publicspace_

Wij reviewde Public Space voor koffieTcacao 32. Lees het artikel hier online. 

***

koffie to-go amsterdam

Koffie to-go amsterdam: Café Keppler

Café Keppler

Café Keppler heeft zich tijdelijk omgetoverd tot Keppler’s Winkel voor Brood & Koffie. Een koffie to-go zit er niet in, maar je kunt er tijdens een wandeling wel koffiebonen en vers brood halen voor thuis. Op de plank staat onder andere de nieuwe oogst van koffieproducent Bruno Souza uit Esperança, Brazilië. Elk weekend tussen 17.00 en 19.00 uur kun je ook friet afhalen.

Adres: Van der Pekstraat 1
Openingstijden: Dagelijks 10.00 – 14.00 uur
Instagram: @cafekeppler


Amsterdam-Oost


Box Sociaal 

Bij Box Sociaal kun je tijdens jouw dagelijkse wandeling terecht voor een koffie, gezet met de koffiebonen van de Amsterdamse branderij Friedhats. En als je van tevoren even het online menu met Australische brunchgerechten, burgers en speciale package deals bekijkt, is de kans groot dat je ook direct jouw lunchbestelling ophaalt. 

Openingstijden: Dagelijks 9.30 – 21.30 uur
Adres: Plantage Middenlaan 30A
Instagram: @boxsociaal

***

Rum Baba

Rum Baba houdt zowel de branderij op de Pretoriusstraat in Oost als het café op de Elandsgracht in West dagelijks open. Op Instagram laat de branderij weten spannende koffies in het vizier te hebben, waaronder een Indonesië en Honduras. Houd ze dus in de gaten en kom zelf proeven! 

Openingstijden Pretoriusstraat:
Maandag t/m vrijdag: 8.00 t/m 16.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.00 – 17.00 uur
Adres: Pretoriusstraat 33
Instagram: @rumbaba33

***

4850nl

In Amsterdam-Oost kun je ook bij het restaurant 4850nl nog altijd terecht voor hun specialiteiten: koffie, wijn en bijzondere gerechten. Koffie to-go is ter plekke te bestellen. De selectie aan wijnen en het eetmenu vind je in de webshop. Daarnaast verkoopt 4850nl vouchers, die gebruikt kunnen worden voor koffie, lunch of diner zodra de zaak weer helemaal geopend is.

Openingstijden:
Koffie: woensdag t/m zondag: 9.00 – 16.00 uur
Eten: donderdag t/m zondag: 13.00-20.00 uur
Adres: Camperstraat 48-50
Instagram: @4850nl


Amsterdam-Zuid


The Coffee District

Eigenaren Adil en Rosa Loukane zetten bij The Coffee District dagelijks koffie to-go’s met koffie gebrand door stadsgenoten Lot Sixty One. Op de website kun je daarnaast terecht voor apparatuur om thuis filterkoffie te zetten. De webshop is gevuld met producten van Kinto, Stelton en AeroPress. Want ja, nu we allemaal gas terug moeten nemen, is dit geen verkeerd moment om te beginnen met slow coffee.

Openingstijden: Dagelijks 9.00 – 15.00 uur
Adres: Hendrik Jacobszstraat 18
Instagram @thecoffeedistrict

***

koffie to-go amsterdam

Koffie to-go amsterdam: Badeta Koffiebranders

Badeta Koffiebranders

Midden in de normaal bruisende Pijp, op de Tweede van der Helststraat, scoor je bij de speciale take-out station van Badeta Koffiebranders de hele dag koffie, koffiebonen, zoetigheden en koffiegadgets. Woon je niet in de buurt, dan is daar de webshop van Badeta.  

Openingstijden: Dagelijks 7.30 – 18.00 uur
Adres: Tweede van der Helststraat 18
Instagram: @badetacoffee

***

Coffee & Coconuts

Bij Coffee & Coconuts scoor je koffie, thee, croissants, bananenbrood of een zak koffiebonen tijdens je dagelijkse wandeling. Sinds 6 april zijn daar bovendien een aantal lunchspecials aan toegevoegd, zoals de Tijuana Pita met spicy chicken, maïs, augurk en kaas! 

Openingstijden: Dagelijks 9.00 – 16.00 uur
Adres: Ceintuurbaan 282-284
Instagram: @coffeecoconuts


Amsterdam-West


koffie to-go amsterdam

Koffie to-go amsterdam: FUKU

FUKU 

De koffiezaak van meervoudig baristakampioen Lex Wenneker en compagnon Dylan Sedgwick aan de Bos en Lommerweg is sinds maandag 6 april weer open, maar dan in een nieuw, klein formaat. Op veilige afstand – je komt niet verder dan de hal – en achter plexiglas worden de koffies bereid. FUKU is de etalage van de eigen koffiebranderij Friedhats en dat is nu niet anders. De zelfgebrande koffiebonen neem je in apothekerspotten mee naar huis.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 9.00 – 14.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.00 – 17.00 uur
Adres: Bos en Lommerweg 136
Instagram: @friedhatsfukucafe

Wij namen FUKU mee in koffieTcacao 29. Lees het artikel hier online. 

***

Rum Baba

Rum Baba heeft zowel zijn branderij op de Pretoriusstraat in Oost, als het cafe op de Elandsgracht in West dagelijks geopend. Goed om te weten: als het zonnetje schijnt, plakt de zaak in West er nog een uurtje aan vast en sluiten ze pas om 17.00 uur. 

Openingstijden Elandsgracht:
Maandag t/m vrijdag: 8.00 t/m 16.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.00 – 16.00 uur
Adres: Elandsgracht 134h
Instagram: @rumbaba33

***

Lot Sixty One

Even dachten we dat ze een grote vergissing maakten. Na Rutte’s persconferentie van dinsdag 31 maart, waarin werd aangekondigd dat de (horeca)maatregelen tot 31 april werden verlengd, postte Lot Sixty One op Instagram: ‘WE’RE OPEN AGAIN! REGULAR HOURS’. Gelukkig blijkt dit te betekenen: open voor takeaway, en mag er maximaal één persoon tegelijk naar binnen. De koffies branden ze nog altijd zelf in de kelder op een Probat 25kg.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 18:00 uur
Zaterdag en zondag: 9.00 – 18:00 uur
Adres: Kinkerstraat 112
Instagram: @lotsixtyonecoffee

***

koffie to-go amsterdam

Koffie to-go Amsterdam: Espressofabriek

Espressofabriek 

Espressofabriek heeft het de koffiedrinkers wel heel gemakkelijk gemaakt door een QR-code aan te maken. Kwestie van scannen, bestellen, ophalen én genieten!

Openingstijden: Dagelijks 10:00 – 16:00 uur
Adres: Pazzanistraat 39
Instagram: @espressofabriek

***

Monks Coffee Roasters

De Ierse eigenaar Patrick Abbott opende op 1 april opnieuw de deuren van Monks Coffee Roasters om koffie to-go en taarten te verkopen. Sinds vijf maanden brandt de koffiezaak zelf, in een aparte branderij in Sloterdijk. Neem bij je koffie to-go dus ook gelijk een zakje zelfgebrande koffie mee voor thuis. 

Openingstijden: Dagelijks 9:00 – 15:00 uur
Adres: Bilderdijkstraat 46
Instagram: monks_coffee_roasters

***

koffie to-go amsterdam

Koffie to-go Amsterdam: White Label Coffee

White Label Coffee

Ook koffiebranderij White Label Coffee heeft de zaak op de Jan Evertsenstraat omgetoverd tot een afhaalzaak. Bij de zaak van Elmar Oomkes en Francesco Grassotti zijn batchbrew, espressokoffies en losse koffiebonen te verkrijgen. Scoor bijvoorbeeld de nieuwe honey processed koffie uit El Salvador. 

Openingstijden: Dagelijks 9:00 – 17:00 uur
Adres: Jan Evertsenstraat 136
Instagram: @whitelabelcoffee

Wij hebben White Label Coffee gespot voor koffieTcacao 33. Lees het artikel hier

***

Schuurmanoomkensgrassotti

De andere zaak van Elmar Oomkes en Francesco Grassotti (die met de lange, bijna onuitspreekbare naam) ging maandag 6 april weer open. Bij koffie- en wijnzaak Schuurmanoomkensgrassotti kun je elke ochtend tot 14.00 uur terecht voor losse koffiebonen, flessen wijn en koffie to-go in Amsterdam. 

Openingstijden: 9.00 – 14.00 uur
Adres: Overtoom 558
Instagram: @schuurmanoomkensgrassotti

koffie to-go amsterdam

Koffie to-go Amsterdam: Back to Black

Back to Black Coffee

Na een week de deuren te sluiten, besloot Back to Black Coffee op 31 maart weer open te gaan met de locatie Van Hall voor take-away koffie en taarten. Ook de huisgebrouwde ijskoffies zijn terug, zodat je extra fris weer thuis komt van je uitlaatronde. 

Openingstijden: Dagelijks 9.00 – 17:00 uur
Adres: Van Hallstraat 268
Instagram: @backtoblackcoffee


Centrum


Naked Espresso

De locatie op de Warmoesstraat blijft dicht, maar in het historische hart van Amsterdam op de Dam zijn de deuren van NAKED Espresso elke dag open voor koffie to-go en losse bonen. De koffiebonen kun je ook laten bezorgen, door simpelweg een persoonlijk bericht te sturen op Instagram. 

Openingstijden:
Maandag t/m dinsdag: 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 tot 16.00 uur
Adres: Dam 10
Instagram: @naked.espresso

***

Bocca Kerkstraat

Het café op de Kerkstraat is elke dag open voor koffie, thee en zoetigheden om mee te nemen. Koffiebranderij Bocca heeft daarnaast de Bocca giftcard in het leven geroepen. Met de tegoedkaart kun je een koffie aan iemand anders cadeau doen! Je bestelt hem in de webshop.

Openingstijden:
Ma- vrij: 8.00-18.00
Zat-zon: 9:00-18.00
Adres: Kerkstraat 96H
Instagram: @bocca.kerkstraat


Steun ook jouw favoriete Amsterdamse koffiebranderij en/of dichte koffiezaak door het kopen van losse koffiebonen:


The Coffee Virus
Bestel koffie van The Coffee Virus

Gosling Coffee
Bestel koffie van Goslin Coffee

Stooker Roasting Co.
Bestel koffie van Stooker Roasting Co.

Coffeecompany
Bestel koffie van Coffeecompany

DAK Coffee Roasters
Bestel koffie van DAK Coffee Roasters

Moyee Coffee
Bestel koffie van Moyee Coffee

CoffeeRoastery
Bestel koffie van CoffeeRoastery


Fotografie openingsbeeld Aukje van Rossum voor The Amsterdam Coffee Festival